Ingrid Christina

Direktlänk till inlägg 30 april 2012

Dottern på plats i nya boendet

Av Ingrid - 30 april 2012 22:59



Fotat sent på eftermiddagen i går när jag parkerade bilen efter dagens ärenden. Isen har äntligen släppt efter dom sista soliga dagarna. 


 


Sista veckan har mest handlat om förberedelser inför dotterns flytt. I fredags körde jag henne och första lassen av grejor hon hade i lilla lägenheten hon flyttade från. Hinken hade jag laddat med lite grejor inför det :-).

På lördagen så hämtade vi upp sönernas kompis som skulle köra hyrlastbilen. Sen åkte vi iväg och hämtade Oslo-dotterns och -sonens möbler som hon får låna och sen till hennes nya lägenhet på Frösön. Två vändor blev det. Sen åkte vi hem hit och hämtade hennes säng och annat som var kvar här.

Lägenheten är så fin och så praktisk planlösning. I går skjutsade jag henne till Dollarstore, ÖB och Willys. Nu har hon ju riktig frys och kyl som hon kan fylla upp.

I dag har jag mest legat hela dan. Helt slut och mer värkbruten efter allt som varit. Men så glad att hon är på plats och får så bra där i nya boendet.

Den förra lägenheten är utstädad och nyckeln återlämnad idag. 


När vi flyttade hit förra våren så skulle hon ta studenten strax efteråt och sen åkte hon och hennes kille till Norge och jobbade under sommaren.

Hon delade rum här hemma med yngste brodern. Nu har han bara sina egna grejor på rummet och han och brodern bytte rum med varandra igår. Så först nu så känns det som att allt ramlat på plats för oss alla här.


Det blev en jobbig första natt i lördags för dottern och hennes kille i nya boendet. Samma kväll var en så tragisk och onödig dödsolycka nära där hon bor. Hon var ute på vift med en kompis på kvällen och när hon fick skjuts hem så var det full pådrag med räddningstjänsten i närheten av hennes område. 2 unga tjejer som dog. Jag lider med deras anhöriga och dom andra inblandade i olyckan.


Det är detta jag är så rädd för nu när många av mina ungdomars kompisar har körkort och dom är ute och åker med dom och när mina äldre barn är ute på vägarna.  

 
 
Karin

Karin

1 maj 2012 07:03

En rädsla som jag tror att de flesta föräldrar alltid bär på. Det är så tragiskt med de två unga kvinnorna som dog. Läste i tidningarna om det.
Härligt med flytt och att ni hjälper varandra så fint. Man blir glad av att läsa om detta:).
Ha en fin första maj!

kram
Karin

http://pettasblogg.blogspot.com

 
Tomtan

Tomtan

1 maj 2012 07:39

Den där olyckan var så onödig... De är hemskt när ungdomar får sätta livet till.... Sitter och dricker kaffe innan jag ska ta bussen ner till Hede. De är begravning på faster imåra..... Så de lär väl bli en lång dag...

http://entomtastankar.wordpress.com

 
dianasdrommar

dianasdrommar

1 maj 2012 11:32

Vilken fin mamma du är kramar Diana

http://xn--dianasdrmmar-cjb.se

 
hugan

hugan

1 maj 2012 14:13

Vacker bild! Den översta tänkte jag på ;-D
Ja så fruktansvärt onödigt med bilolyckan, när det antagligen handlar om omoget kappkörande..
Skönt att dottern nu är på plats, hoppas de ska trivas!

http://hugalarssonsliv.blogspot.com

 
trollmor

trollmor

1 maj 2012 19:08

Läste om olyckan och jag ryser alltid över såna öden. Tankarna går tillbaka tio år då vår grannpojk och sonens bästa vän förolyckades i en bilkrach.Förstår du är ledbryten efter flytten men du är säkert väldigt uppskattad för all hjälp.
Nu tinar det som bara den .. skönt !
Kram ewa

http://trollmor.webblogg.se

 
Annika

Annika

1 maj 2012 19:41

Man säger att små barn små bekymmer stora barn stora bekymmer. Och även om vi inte har bekymmer med våra fina barn så oroar vi oss nog desto mer då de blir äldre. Fy för att få ett så hemskt bud om att ens barn har varit med om nåt så fruktansvärt. Kramen.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingen bild

Anette

1 maj 2012 22:12

Oj, hos dig är det full fart med flyttbestyr mm. Vi har mest tagit det lugnt i helgen. Jag har tagit fram gåstavarna och har passat på att vara ute så mycket som möjligt när det har varit soligt och fint. Har dock ändrat min vanliga rutt pg a av att man har sett en stor björn där jag brukar gå! Skönt med bara tre dagars jobbarvecka - hoppas finvädret håller i sig till nästa helg :-)! Kram kram

 
jeanette sandelin

jeanette sandelin

2 maj 2012 06:33

goa fina du!
tack för att du alltid kikar in och tjingsar hos mig. det känns så tryggt och trevligt :)
kram i din dag - här blir det sol//

http://jeanettish.blogspot.com

 
maidi

maidi

2 maj 2012 13:07

Ja det är det som är dilemmat med att ha barn.. Man slutar aldrig att oroa sig för dem hur gamla de än blir..
Vad fint det ser ut på sjön nu när isen släppt..

Kram Maidi

http://www.svartairisen.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

2 maj 2012 17:48

Då har vi hållit på med ungefär samma saker, för jag hjälper min dotter som också ska flytta. Efter 25 år på Sicilien flyttar hon nu tillbaka till Gotland och hon ska bo på Stenstugu, som jag och Åke lämnade i höstas.

Så det kan bli!!

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 5 december 2013 02:37

  Alla mina 6 vackra härliga barn.   Nu var det evigheter sedan jag skrev något här. Det här året har verkligen varit händelserikt. Mycket har hänt och händer fortfarande.   Jag hoppar fram till april då jag och yngste sonen flyttade...

Av Ingrid - 17 september 2012 16:00

  Oslosonen och Belle, som föddes 6 augusti här på sjukhuset i Östersund. En riktig sötnos som är rena drömbebisen och mest bara äter och sover :-). De var kvar här ett tag efteråt och jag kunde ju då få träffa och gosa med henne några gånger. ...

Av Ingrid - 8 augusti 2012 15:45

  Här firar vi att sonen ska iväg till Skellefteå och universitetet där för utbildning och bli Datorgrafiker (klickbart). Först tackade han nej, med möjlighet att ändra sig.   Efter att vi inom familjen pratat förstånd med honom, så tog ...

Av Ingrid - 3 augusti 2012 18:30

  Två regnbågar samtidigt inger hopp och framtidstro :-).   I söndags tog Oslosonen med sambo med oss på matmarknad i Ås. Vädret var perfekt och så mycket gott att smaka och köpa där. Jag köpte med en drös tunnbrödskakor. De bakades sam...

Av Ingrid - 16 juli 2012 22:47


  Tjoho! Äntligen har jag haft en bra dag. Det är första dagen på flera veckor som värken hållt sig hyffsat borta. Tom. har jag kunnat sitta och det kan ingen ana vad skönt det är. En så vanlig sak som att sitta har jag inte kunnat gjort under ...

Presentation

6 barns mor. Vuxna utflugna barn, barnbarn + 1 tonåring som går sista året på gymnasiet. Irrar runt lite i tillvaron och söker plattan att stå på inför att både barnen och jag står på egna ben :-).

Länkar

Översättning

Senaste inläggen

Gästbok

Välkomna besök from 3/3-12

Bloggar jag följer

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards