Ingrid Christina

Direktlänk till inlägg 13 juni 2012

Livet efter studenten

Av Ingrid - 13 juni 2012 23:22



Glad studentson i fredags :-). Extra glad var han att ha fått stipendium i konst. Han hade inte sökt det och läraren  hade fått reda på det i sista minuten innan betygsutdelningen.




4 av hans syskon när vi hade tagit emot honom på skolgården.   




Alla mina barn samlade på ett och samma foto :-).


Det var en lyckad dag med alla som kom hem hit och firade sonen med oss. Osloungdomarna kom på torsdagkväll, Några kom från Sundsvall också + brorsan med familj från Strömsund. 20 personer var vi och vi hade tömt vardagsrummet på möbler och dukat för mat och umgänge. Som tur var så var vädret fint och vi kunde vimla ute här på vår uteplats.


 


Kocksonen grillar grönsakerna som skulle vara i potatissalladen. Till den hade jag marinerat 5 karrestekar på drygt 1 kg vardera. Sen stekte jag dom med marinaden i låg värme i flera timmar i ugnen. De skars vi upp i skivor. Serverades med gräddsås som smaksatts med marianden. Efterrätten var, på studentsonens begäran, päronhalvor, persikor, grädde, glass och maränger med olika goda såser.  




Osloungdomarna på väg att åka tillbaks i söndags. Fint gjort av dom att åka hit under så kort tid "syskonkärlek". Dottern sov här och sonen med sambo sov hos  hennes föräldrar. Det blev så tomt när dom åkte igen. Men dom kommer hem i slutet av juli och då får jag träffa dom lite mera :-). Sonen och sambon stannar här i stan tills deras dotter fötts i början av augusti och ett tag efter det  *lycka*.


Det var intensivt innan studenten med allt som skulle fixas. Studentdagen blev också intensiv med alla som var här. Man är ju som inte van att ha så många på mat och firande hos sig :-). Mycket kul var det att kunna samlas och umgås i familjen. Söndagen gick i trötthetes tecken. På måndag var jag till dottern här på Frösön och lämnade igen bord och stolar + andra ärenden. Tvättstugan och ärenden igår. Det känns egentligen som det är först idag som jag landat efter allt som varit och det känns nästan tomt efter all stress som var innan. 

 
 
Karin

Karin

14 juni 2012 08:44

Vilken härlig barnaskara du har Ingrid!:) Man kan inte bli annat än glad av att se er alla tillsammans. Grattis till studenten och stipendiet. Jätteroligt för er alla! God mat och nu väntar en liten liten på att få komma till världen. Lycka till!:)

varm kram
Karin

http://pettasblogg.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

14 juni 2012 09:15

Grattis till studenten!
Vilken underbar familj ni verkar vara och fotot i headern är ju såååå fint!
Men jag förstår mer än väl att du känner dig lite matt efter allt som hänt. Nu får du landa och ta igen dig lite.

Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anette

Anette

14 juni 2012 22:58

Oj vad ni festar och står ;-)! Förstår att det blir intensivt men tänk vad mysigt med din stora familj. Din nya header med alla barnen samlade med dig är så himla fin :-)!

Här laddar vi för skolavslutning imorgon, stora tjejen slutar 5:an och lillasyster 4:an. 4:ans klass har som tradition att ordna glassbuffé för barn och föräldrar i låg- och mellanstadiet, i samband med avslutningen så där ska jag vara och hjälpa till imorgon efter kyrkan. Har ju rutin eftersom jag hade en 4:a ifjol också ;-). Det är bra med lite pengar till klasskassan :-)!

Trevlig helg :-)! Kram kram

http://eddans.blogspot.com

 
Gardenhouse

Gardenhouse

15 juni 2012 09:33

Vilken fin student fest, son och familj! Vad roligt med stipendiet :)
Vad fint och roligt ni ordnat och haft, man blir alldeles varm och glad av ditt inlägg :)
Det är härligt med syskonkärlek och närheten till familjen som ni har, det kan inte räknas i mil. Så kul att de blir hemma över förlossning och ett tag efter, kloka ungdomar.
Önskar en toppen fin helg!
Kram Sussi

http://www.gardenhouse.blogg.se

 
trollmor

trollmor

15 juni 2012 21:51

Wow vilket gäng du har att vara stolt över. Kramis ewa

http://trollmor.webblogg.se

 
jeanette sandelin

jeanette sandelin

17 juni 2012 07:15

wow! vilka bilder :)
vad mycket kärlek ♥
så fin du är med blommig klänning och blommiga skor!!!
kram//

http://jeanettish.blogspot.com

 
Tomtan

Tomtan

17 juni 2012 20:39

Vilken härlig student och helg ni verkar ha haft! Förstår att de tog på krafterna även om de var underbart :D

http://entomtastankar.wordpress.com

 
UllaMona

UllaMona

18 juni 2012 07:46

Vilka fina barn du har, underbara bilder. Vi hade också en student S barnbarn.

Kram

http://ullamona.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 5 december 2013 02:37

  Alla mina 6 vackra härliga barn.   Nu var det evigheter sedan jag skrev något här. Det här året har verkligen varit händelserikt. Mycket har hänt och händer fortfarande.   Jag hoppar fram till april då jag och yngste sonen flyttade...

Av Ingrid - 17 september 2012 16:00

  Oslosonen och Belle, som föddes 6 augusti här på sjukhuset i Östersund. En riktig sötnos som är rena drömbebisen och mest bara äter och sover :-). De var kvar här ett tag efteråt och jag kunde ju då få träffa och gosa med henne några gånger. ...

Av Ingrid - 8 augusti 2012 15:45

  Här firar vi att sonen ska iväg till Skellefteå och universitetet där för utbildning och bli Datorgrafiker (klickbart). Först tackade han nej, med möjlighet att ändra sig.   Efter att vi inom familjen pratat förstånd med honom, så tog ...

Av Ingrid - 3 augusti 2012 18:30

  Två regnbågar samtidigt inger hopp och framtidstro :-).   I söndags tog Oslosonen med sambo med oss på matmarknad i Ås. Vädret var perfekt och så mycket gott att smaka och köpa där. Jag köpte med en drös tunnbrödskakor. De bakades sam...

Av Ingrid - 16 juli 2012 22:47


  Tjoho! Äntligen har jag haft en bra dag. Det är första dagen på flera veckor som värken hållt sig hyffsat borta. Tom. har jag kunnat sitta och det kan ingen ana vad skönt det är. En så vanlig sak som att sitta har jag inte kunnat gjort under ...

Presentation

6 barns mor. Vuxna utflugna barn, barnbarn + 1 tonåring som går sista året på gymnasiet. Irrar runt lite i tillvaron och söker plattan att stå på inför att både barnen och jag står på egna ben :-).

Länkar

Översättning

Senaste inläggen

Gästbok

Välkomna besök from 3/3-12

Bloggar jag följer

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tidigare år


Skapa flashcards