Ingrid Christina

Senaste inläggen

Av Ingrid - 3 mars 2012 15:23Först vill jag tack er alla för era snälla fina kommentarer hos mig . Det värmer så gott att läsa.

 


Såhär varmt var det häromnatten. Jag har koll på vädret i Oslo också :-).

Jag har nog uppfunnit ett nytt yrke. Mina vänner vet att jag är en nattuggla och närhelst, om dom behöver nån att prata med,  så vet dom att dom kan ringa mig.  2 av mina väninnor har flyttat till Stockholm och en av dom brukar ringa mig på nätterna när hon är på väg  hem från nåt galej och går på nåt ställe som känns otryggt. Då har hon mig som sällskap och lite trygghet :-). Nu tänker också min andra väninna göra det när hon varit ute på något. I natt ringde Oslodottern när hon var på väg från jobbet och gick där det inte kändes så tryggt. Trevligt att få vara deras nattliga promenadeskort *S*.

ANNONS
Av Ingrid - 2 mars 2012 22:01I går blev det uppstekt kams, pitepalt, till middag. Det ser nog inte så gott ut, men är en av mina älsklingsrätter. I dag så grillade jag hamburgare. Jag har tappat fantasin och lusten med att laga mat. I bland blänker det till och det kan bli något nytt recept jag hittat. Nu börjar sportlovet för ungdomarna. Yngste sonen ska jobba på sitt extrajobb och den andre sonen vet jag inte riktigt vad han ska hitta på :-). För hans del så snurrar nog många tankar om vad det ska bli efter skolan slutat. Fortsatt studier direkt eller jobba ett tag. Jag hoppas ju att han pluggar vidare och dit lutar det nog också.Med   6 ungar så kommer dom ju att sprida ut sig på olika platser och det känns lite gruvsamt. 2 av dom äldre bor här i stan. 2 bor i Oslo och dom hemmaboende kommer nog inte heller att bli kvar här i stan. Jag får väl göra som jag sagt genom åren, sälja allt och skaffa en husbil och åka runt dit jag vill och kan bo utanför dom när andan faller på *S*.

       

Jag står i bostadskö i Göteborg och Uppsala. Göteborg för att ha nämre till Norge och Uppsala för där trivdes jag så gott. Lite busigt känns det att få bestämma helt själv vart bopålarna ska slås ner. Sen om jag stannar här i stan, går ju också.

Eget liv, blir det vilketsom. Livet är nog lite annorlunda för dom som lever i par och som får anpassa sig efter den andre också.ANNONS
Av Ingrid - 1 mars 2012 19:12När jag ändå har skrivit om barnen så lägger jag ut bild från förra våren då dottern tog studenten.

De står åldersmässigt från höger till vänster, äldsten till yngsten . Det är få gånger då vi alla har möjlighet att träffas och samlas på samma bild.

Av Ingrid - 1 mars 2012 17:47


I dag kom ett paket igen. Det är sonens studentmössa och det måste han ju få öppna själv :-).

                           


 

  Midsommar 2011           Jag kan inte fatta att han snart tar studenten. Vart tar åren vägen? I går var han ute på galej och firade 100 dagars. Förra våren var det dottern och nästa vår är det yngste sonens tur. Sen blir det nästan som blanka blad för mig. Med 6 barn, fördelade från 1975 till 1994, så känns det mycket märkligt för mig att jag snart inte har några barn hemmaboendes.

Stor tur har jag haft med alla barnen. Alla föddes friska och välskapta och det är inget man kan ta för givet. När dom 3 sista föddes så var jag 38, 40 och 41 år och riskerna ökar ju med mammans ålder. Tur på alla sätt och vis har jag haft sen också med dom. Allt har flytit på och inga större bekymmer har dom gett mig eller sig själva. Det är verkligen en nåd att buga till backen för. Helst genom jag varit själv med dom större delen av deras liv. Det vi "vunnit" av det är att vi har bra tät sammanhållning mellan syskonen, oavsett åldersskillnaderna,  och oss alla.

Jag har som "hjärntvättat" dom att familjen är viktigast av allt. Vänner och andra kommer och går. Men familjen finns jämt, i vått och torrt.

Av Ingrid - 29 februari 2012 21:10


Undras vad som finns i det paketet???                                                                                              Häftigt många paket och burk med kaffe som nu ska testas :-). Jag har redan druckit en kopp och det var inte illa alls. Det smakar fylligt och gott.  

Jag är ju en Buzzador och då blir man erbjuden att testa olika produkter gratis. Jag har inte anmält mig till så många tester. Men denna gången passade det perfekt. Ene sonen och jag dricker ganska mycket av den gyllene drycken.             


Av Ingrid - 28 februari 2012 21:18

 

Min fina dotter som jobbar på den fina nybyggda restaurangen Onda, vid Aker Brygge i Oslo.

     Restaurangen består av tre delar; Onda Sea, Onda Asia och Onda Mezzanine. Dottern som är nästan klar som sommelier ansvarar för vindelen. Jag är så glad för hennes skull att det går så bra för henne och har gjort sedan hon flyttade dit för snart 3 år sedan. Duktig och ambitiös har hon alltid varit och började jobba med 3 jobb, sista terminen på gymnasiet. När hon hade slutat skolan så hade hon oftast 2 jobb samtidigt. Till hösten fyller hon 30 år och verkar bli kvar där i Norge.  

         
  När hon flyttade till Oslo ,så hade brodern hennes varit där i nästan 2 år och delat lägenhet har dom gjort mest hela tiden på olika ställen där. Det är bara 1 år och 16 dagar mellan dom och dom har mest jämt haft så bra sammanhållning. I höstas så flyttade sonen och hans sambo till en egen lägenhet.

 
 

Sonen är kock och delar chefsskapet med 2 på Den Godes Café. Jag trivdes så bra på den krogen. Den är okonventionell och trivsam med källare med pub och dom brukar ha olika uppträdanden där. Även en mysig innergård finns och där brukar sonens sambo ha loppis från våren till hösten.

Har ni vägarna till Oslo, så rekommenderar jag varmt både dotterns och sonens krogar. Klicka på den större texten, så kommer du till deras sidor.

2 foton var så små och visas i mindre storlek här.

 

Dottern som lagar mat till mig när jag hälsade på dom förra våren.      

Dottern ringde nyss och har jag tur så kommer hon hem till påsk. Meningenannars är att jag ska åka med sonen dit när han kommer hem imars. Men genom jag fick iväg till tandläkaren och andra extra utgifter, så har jag nog inte råd med det. Kommer hon hem och även sonen, så får jag ju träffa dom ändå  .  

Av Ingrid - 28 februari 2012 01:30


Inleder nya bloggandet med bild på  närbutiken, som funnits här på Frösön i många år. Nu har dom haft utförsäljning där och butiken är stängd. Det har nog haltat med försäljningen och varit påtänkt ett tag att stänga ner den. Jag själv har inte handlat där genom det varit så dyrt. Men trist ändå att för dom som lätt slank in där när mjölken bla. var slut.                                                                                                                     Ni goa gamla läsare av min gamla blogg, som hittat hit, undrar nog varför jag tog en paus och sen startade en ny blogg. Det blev så mycket tjaffsande om den så jag ledsnade.                                                                                                                Dagarna rullar på och så mycket har det ju inte hänt här. I går var sönerna och dottern med hennes kille och jag till äldste sonen och hälsade på i deras nya boendet i radhuset. Det är så trivsamt hus och skönt för barnbarnen      att få bo på backen och ha liten plätt på fram- och baksidan. Kul också att få umgås med 4 av mina 6 barn  
Presentation

6 barns mor. Vuxna utflugna barn, barnbarn + 1 tonåring som går sista året på gymnasiet. Irrar runt lite i tillvaron och söker plattan att stå på inför att både barnen och jag står på egna ben :-).

Länkar

Översättning

Senaste inläggen

Följ bloggen

Följ Ingrid Christina med Blogkeen
Följ Ingrid Christina med Bloglovin'

Gästbok

Välkomna besök from 3/3-12

Bloggar jag följer

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se